0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 4. 2022

Door in the Woods (2019)

V žádném případě si neberte domů pohozené dveře, které najdete někde v lesíku za barákem!

Manželé Redd a Evelyn se přistěhují do malého městečka společně se svým problémovým synem Kanem. Během jedné z procházek najdou v nedalekém lese, staré oprýskané dveře, které někdo omotal řetězem. Protože jsou oba nadšení renovátoři a stavební kutilové, rozhodnou se, že si dveře vezmou domů, zrenovují a umístí do své šatny. Jenže zanedlouho jejich syn zmizí a oba rodičové jsou varování, že dveře jsou branou do říše temnoty a zla. Jejich známý vykladač karet a spiritualista Uriah se jim rozhodne pomoci, ale je vůbec nějaká šance, že se Kane ještě někdy vrátí zpět do světa živých?



Režie: Billy Chase Goforth

Rok výroby: 2019

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Jennifer Pierce Mathus...(Evelyn)

David Rees Snell...(Redd)

John-Michael Fisher...(Kane)

CJ Jones...(Uriah)

Katherine Forbes...(Bradford)

...a další


Představte si, že máte na účtu nějakých 175 000 dolarů a strašně moc, byste chtěli natočit nějaký vlastní film. Co se režírování týče, jste absolutní zelenáč, ale máte pár přátel, které ukecáte, aby vám v tom hráli. Co na tom, že scénář stojí za starou bačkoru, navíc kradete nápady, kde se dá, jenomže nejste schopní natočit pořádně alespoň jednu nějakou zajímavou scénu? No nastane (ne)pěkný průser, který vám toho moc nevydělá.

 

Ono je pěkné, že kousek za barákem máte lesík, po ruce jedny staré dveře a od sousedů si vypůjčíte malou dcerku, která si hodí vlasy přes obličej, oblečete jí do kdysi bílé košile a ona vám bude chodit před kamerou sem a tam. To už dneska ale moc lidí nevyděsí. No a proto na scénu přichází ujetý „šaman“, který vám vyloží karty, má v kufříku keramickou ruku na mluvení s duchy, jednu ouiju desku, naslouchátko v uchu a sám vypadá jak dement. Alespoň s ním byla v určité pasáži celkem sranda, i když nevím, jestli to bylo chtěné. A pak tu máme samozřejmě hrůzostrašný příběh o dveřích, který opravdu vyděsí leda tak pětileté děcka.

 

Jenomže hororový fanda by si chtěl dopřát i trochu té děsivé atmosféry, špetku toho napětí, pár lekaček, nějakou tu brutalitu nebo alespoň násilí a ono skoro nic. Tohle byl naprosto zbytečný kousek, který opravdu balancoval na hraně odpadní stoky a několikrát se v ní už skoro i namočil. Zachránilo ho jen několik nepatrných detailů, pár situací, které dokázaly zaujmout mou pozornost, ale to je tak vše.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat