0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 5. 2015

Maggie (2015)


Arnold Schwarzenegger se vrací k hororovému žánru coby milující otec, který chce dopřát své nakažené dceři důstojný odchod ze světa zamořeného zombie nákazou.

Většina lidské populace se nakazí zákeřným virem Necroambulist, který je postupně přemění na zombie. Města vyhlásila přísné karantény, zemědělci musí pálit plodiny a pole, ozbrojené státní složky policie a armády shromažďují nakažené v karanténních zónách a nemocnicích, kde tito nešťastníci následně umírají. Zoufalý Wade se vydává i přes zákaz, hledat svou nezletilou dceru Maggie, která je jednou z nakažených. Díky známostem se mu podaří získat povolení, aby si jí mohl na několik dní odvést do jejich rodného domu. Jakmile však propukne proměna naplno, musí jí osobně přivést zpět do karantény. Wade je však od počátku rozhodnutý se tomuto nařízení vzepřít a udělat všechno proto, aby jeho holčička byla šťastná až do svého úplného konce. Rozhodně však nehodlá nic podcenit, protože nebezpečí číhá na každém kroku.



Režie: Henry Hobson
Rok výroby: 2015
Délka: 95 min
Země: USA / Švýcarsko

Hrají:
Abigail Breslin…(Maggie)
Arnold Schwarzenegger…(Wade)
Joely Richardson…(Caroline)
Bryce Romero…(Trent)
Laura Cayouette…(Linda)
…a další



Neočekával jsem žádný Arnieho velkolepý návrat k hororovému žánru, protože co si budeme nalhávat, svá nejlepší léta má už za sebou a do režisérského křesla usedl zelenáč Henry Hobson (který měl na svém kontě jeden krátkometrážní kousek), ale v konečném součtu to nedopadlo zas až tak zle. Docela se tomu divím, protože zombie tématiku vůbec nemusím, ovšem toto hororové drama mělo něco do sebe. Snad právě kvůli domu, že zombie jsou zde odsunuty stranou a jednoduchý příběh vsadil hlavně na své dramatické pojetí.

Ponurá a místy až lehce depresivní atmosféra sebou přinesla i slušné herecké výkony obou hlavních protagonistů, kteří z toho dokázali vytěžit maximum. Ti jenž očekávali akcí nabitý film plný soubojů a přehlídku speciálních efektů a gore scén budou asi hodně zklamáni, ovšem pokud nejste zrovna moc nároční a „rodinné dramata“ vám nejsou cizí, by v Maggie mohli najít určité zalíbení. Ono taky sledovat hodinu a půl srdceryvného loučení a přijmutí neodvratného konce není pro každého. Tempo příběhu je totiž až na několik výjimek opravdu pomalé.  

Mnozí tomuto filmu vyčítají právě nedostatek „šťávy“, ale já si myslím, že právě nepříliš namixovaný styl žánrů (zombie, drama) mu dodalo na atraktivnosti. Málokterá zombie novinka přijde s něčím novým a mě už vážně nebaví sledovat další (x)tou apokalypsu, kdy se hrstka lidí snaží přežít ve světě zamořeném nemrtvými a najít nějaký lék, který by lidstvo zachránil. Navíc si myslím, že Schwarzenegger po hodně dlouhé době zase předvedl slušný výkon, za který se rozhodně stydět nemusí. Navíc sejmul i pár zombíků, takže „kvóta“ byla splněna.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat