0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 5. 2015

Human Centipede III (Final Sequence), The (2015)


Tom Six, Dieter Laser a Laurence R. Harvey se vrací a s nimi i největší lidská stonožka všech dob. Bohužel sebou přinesli i hodně pokleslou formu bizarní podívané a filmového nevkusu.

Bill Boss vládne „své“ věznici přísnou a hlavně krutou rukou. Společně se svým účetním Dwightem a tuctem dozorců mají na starosti několik stovek neukázněných vězňů. Po krku jim však šlape guvernér Hughes, kterému se nelíbí porušování lidských práv a způsob jakým Bill vede vězení. Dwight je velkým obdivovatelem režiséra Toma Sixe a jeho dvou zfilmovaných Human Centipede. Navrhne svému šéfovi, že by mohli vyřešit problémy s vězni jednou pro vždy. Navíc by se z toho dali vytřískat i nějaké ty peníze. Boss není zprvu tomuto šílenému nápadu nakloněný, ale poté co obdrží zásilku speciálních afrických „clitorises“ odbourá veškeré své zábrany a jeho kruté zacházení s vězni nabere obrátek. Je potřeba s touto chátrou přestat jednat v rukavičkách a připravit je na největší „lidskou stonožku“ v dějinách! 



Český název: Lidská stonožka 3
Režie: Tom Six
Rok výroby: 2015
Délka: 102 min
Země: Holandsko / USA

Hrají:
Dieter Laser…(Bill Boss)
Laurence R. Harvey…(Dwight Butler)
Eric Roberts…(Guvernér Hughes)
Bree Olson…(Daisy)
Robert LaSardo…(vězeň č. 297)
Clayton Rohner…(Dr. Jones)
Tom Six
…a další

Předlouhé čtyři roky jsem si musel počkat na vyvrcholení této série. Měl jsem dojem, že můj oblíbenec Tom Six se snaží všechno vyšperkovat, aby zakončil svou bizarní trilogii opravdovou peckou. Dokonce obsadil do hlavních rolí oba předešlé „zvrhlíky a šílence“ Dietera Lasera a Laurence R. Harveyho (oba zde samozřejmě hrají jiné postavy). K mému zděšení jsem však nevěřícně zíral, jak to tentokrát dokázal Tom zprznit a to doslova. Byl jsem přímo nadržený na další porci morbidní / zvrhlé zábavy, plné zvratek, sraček, psychického teroru nebohých článků stonožky, ale zde se mi až na pár světlejších momentů a dobrých hlášek ničeho z toho nedostalo. Nebo v míře tak malé, že jsem u toho místy usínal. 



Hlavně tedy v první polovině filmu, která dle mého byla doslova otřesná. Dieter Laser se svou novou image se sice snažil, co to jen šlo, ale Doktor Heiter byl jen jeden a tenhle plešatý boss věznice mě spíše iritoval. Jsem už zvyklý, že Six má hodně zvláštní smysl pro humor, ale přišlo mi, že si až zhruba v polovině filmu vzpomněl o čem, že to vlastně točí. Do té doby zaujme snad jen „prstění“ sekretářky (pornoherečky Bree Olson), ale osvěžení v podobě ubližování vězňů (kastrace, opaření vřelou vodou) přišlo náramně vhod. Jinak bych asi usnul. Bohužel teprve druhá polovina filmu a příprava nejdelší lidské stonožky konečně dokázala naplno probudit můj zájem o tento film.
Je však potřeba říci, že jde o nejslabší díl celé série. Jediné co ho zachránilo od podprůměru (tedy v mých očích) bylo těch pár detailů na sešívání vězňů a kratší upravená stonožka. Těch 50 % však dám jen kvůli obdivu Toma Sixe a morbidnímu smyslu pro černý humor a přínos do řad bizarních hororových kousků. Jinak si je trapná trojka v žádném případě nezaslouží. Popravdě už jí nechci nikdy vidět znovu a to jsem předchozí díly zhlédl několikrát. Dokonce patří k mým nejoblíbenějším. Rád bych řekl, že zde nebyl naplno využit veškerý potenciál, který se zde nabízel, ale ten dávno nechal Six jen na papíře. Jen doufám, že svým příštím filmem si u mě napraví reputaci!


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat