0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 3. 2014

Night Junkies (2007)


Žízeň je pěkná svině, to znám z vlastní zkušenosti, ale chuť na krev je pro upíry mnohem větší trýzeň…

Londýn je pro mnohé vyhledávaným turistickým místem a to nejen pro královský palác, ale po nocích se z něj stává nebezpečné místo a to nejen za dob Jacka Rozparovače. Poslední dobou se zde stále více zvyšuje počet mrtvých osob a to především v řadách prostitutek. Ruby pracuje jako striptérka a neustále je pod tlakem svého šéfa, který po ní žádá, aby rozšířila sortiment svých služeb. Vincent se pro změnu potuluje po špinavých ulicích a nočních klubech, protože potřebuje ukojit svou závislost. Tou je ubíjející chuť po čerstvé krvi. Oba svede dohromady náhoda, která navždy změní jejich životy. Kromě nich je zde však ještě třetí osoba, sadistický psychopat, který už má na svědomí několik vražd. Jejich cesty se nutně musí zkřížit…



Český název: Noc ztracených
Režie: Lawrence Pearce
Rok výroby: 2007
Délka: 98. min
Země: Velká Británie

Hrají:
Katia Winter …(Ruby Stone)
Giles Alderson …(Vincent Monroe)
Jonny Coyne …(Maxi)
René Zagger …(Psycho)
Mark Joseph …(Shady)
…a další

Zprvu jsem si říkal, že půjde o další klasickou upířinu okořeněnou dle žánrového zařazení o erotickou zápletku. Zprvu to tak i vypadalo a polonahé krásky svíjející se nejen kolem tyče, jistě potěší především pánské publikum. Jenže brzy vyslal režisér Lawrence Pearce jasný signál, že jeho dílo se nepoveze podle zažitého scénáře a tím si mě částečně naklonil na svou stranu. Jasně, ti co očekávali již nesčetněkrát viděné, budou tento film hanit, ale přestože nejde o nic originálního, tak mě se tahle krvavá závislost líbila. Především díky tomu, že jsem se nemusel dívat na klasické upíří tesáky v akci, létající digi šmouhy či snad nudnou erotickou podívanou. Tohle dílo bylo pěkně „špinavé“, nahota tak akorát a spíše se tu tvůrci zaměřili na akční stránku. Je ovšem pravda, že kameraman Sadik Ahmed si nejvíc užíval při sjíždění nahých hereček a především u prsou se pozastavoval mnohem déle, nežli u čehokoliv jiného – což mě nejvíc sralo u „mord“ scén, které byly na můj vkus až příliš rychle odbyté a ani kvalita záběrů nebyla moc dobrá. 



Na své si určitě přijdou i milovníci nejrůznějších oplzlých hlášek, z nichž některé jsem dosud neslyšel a kdybych si dělal poznámky o všech těch přirovnáních a řečech okolo „vagín“, potom to dal někomu přečíst, tak si budou lidi myslet, že jsem pěkně úchylné prase, stejně jako si to já myslím o maníkovi, co je vymyslel. Nu při pohledu na Katiu Winter se ani moc nedivím, že si na ní dělalo zálusk tolik nadrženců. A to tady ještě neukázala tolik, jako ve filmu Arena. Nicméně svou roli zvládla i zde docela dobře a to hlavně díky tomu, že jí postava Ruby sedla na míru. Celkově se mi líbila její charakteristika, stejně jako tu, jenž ztvárnil René Zagger.


Kdyby Night Junkies přitvrdili, co se hororové stránky týče, určitě bych se nezlobil. Místy mi to totiž přišlo trochu jalové. Trošku více kreativity při již zmíněných mord scénách a chrochtal bych blahem. Přece jenom mám rád, když si můžu více vychutnat krvavou podívanou a nejenom tipovat, co se děje mimo záběr kamery či za zavřenými dveřmi. Huba od krve mě už totiž několik let zas až tolik nebere. K dobru však musím přičíst rovněž potemnělost celé scenérie. Děj se odehrával hlavně v noci, či potemnělých místnostech, tak sakra proč nebyl využit ještě lépe potenciál, který se tu nabízel?


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat