0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 9. 2023

Summer Scars (2007)

Slizký tulák se rozhodne dát výchovnou lekci skupince záškoláků v tamním lesíku…

V tomto filmu sledujeme osudové setkání šesti náctiletých raubířů s tajemným cizincem, které navždy změní jejich životy. Pětice chlapců a jedna dívka chodí často za školu, baví se výtržnictvím, krádežemi a většinu času tráví v lese za městem. Jednoho dne se jim do cesty připlete zarostlý tulák Peter, který se zprvu rád připojí k provozování nejrůznějších vylomenin, ale záhy se jeho chování změní a vyklube se z něj psychicky narušený jedinec a tyran, který se výrostkům rozhodne uštědřit pořádnou lekci…



Český název: Letní šrámy

Režie: Julian Richards

Rok výroby: 2007

Délka: 73 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Ciarán Joyce...(Bingo)

Amy Harvey...(Leanne)

Jonathan Jones...(Paul)

Darren Evans...(Jonesy)

Christopher Conway...(Ben)

Kevin Howarth...(Peter)

...a další


O čistokrevný horor se nejedná ani omylem, to je skutečně potřeba říci hned na úvod. Jde spíše o psychologické drama a postupně stupňující se agresi ze strany slizkého tuláka, který se rozhodl pořádně zatočit s pubertálními výrostky. Skutečná porce násilí a brutality (té fyzické) je tu však minimum, divák se tak musí především spokojit s psychologickou stránkou filmu a několika povedenými pasážemi, které nám nabídnou zajímavou atmosféru, slušné herecké výkony většiny zúčastněných a vygradované finále.

 

I to nakonec stačilo k mému uspokojení, přesto jsem však ve skrytu duše doufal v poněkud brutálnější podívanou. Partička výrostků by si určitě zasloužila dostat pořádně přes hubu či na zadek jak se říká, ale když je nutil se svlíkat a dostával pedofilní choutky, začalo mi jich být i líto a dostavilo se i mírné znechucení. Naštěstí vše zůstalo jen u náznaků. Krátká délka filmu byla dobrá v tom, že u toho divák ani moc nenudí a skoro pořád se něco děje.  

 

Takže jsem nakonec i rád, že jsem se konečně odhodlal pustit si tento film, který už celkem dlouho „ležel“ v mé sbírce. Doporučovat jej ani moc nebudu, protože rozhodně není pro každého, ale pokud si chcete pustit nějakou tu převýchovní jednohubku s troškou toho násilí ale za to pěkně psychicky deptající, můžou se stát Summer Scars tou správnou volbou.


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat