0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 9. 2023

Murder Party (2007)

Chtěl si užít halloweenskou párty, místo toho bude muset bojovat o holé přežití se skupinkou zdrogovaných studentů umění… 

Pochůzkář Christopher rozdává pokuty za špatné parkování, ale jinak žije osamělý život a jedinou společnost mu dělá jeho kočka. O Halloweenu najde na chodníku pozvánku na "Murder Party" a jelikož letos nechce zůstat opět sám, rozhodne se na tajemnou párty vydat. Z kartonu si udělá rytířský kostým a vyráží do zapadlé čtvrti, kde se má ve sklepě jedné z budov akce konat. Netuší však, že padl do pasti skupině studentů umění, kteří jej hodlají zabít. Kvůli slíbeným grantům. Díky alkoholu, drogám, tajemstvím jednotlivých účastníků a shodám náhod se však záhy celá akce zvrtne v opravdový krvavý boj o přežití pro všechny zúčastněné…



Režie: Jeremy Saulnier

Rok výroby: 2007

Délka: 79 min

Země: USA

 

Hrají:

Chris Sharp...(Christopher S. Hawley)

William Lacey...(Bill)

Sandy Barnett...(Alexander)

Macon Blair...(Macon)

Stacy Rock...(Lexi)

...a další


Z tohoto filmu jsem byl lehce na rozpacích. Samotná myšlenka nebyla zas až tak špatná, očekával jsem další solidní halloweenský slasheru, ale prvních padesát minut to vypadalo na dosti nudnou konverzačku s pár vydařenými vtípky a situacemi, z nichž ovšem některé až nechutně zaváněly trapností. Zvláště když mi byla většina postav krajně nesympatická a ani hlavní hrdina moc kladných bodů zrovna nepobral. Komediální prvky zde jasně převyšovali ty hororové a bohužel ne vždy se u nich divák zasmál.

 

Zvrat ovšem přišel s užitím drog a následnou závěrečnou dvacetiminutovkou. Na řadu přišlo několik humorných situací (vlkodlačí maska a oheň, zfetovaný pes) a finální krvavý masakr drtivé většiny zúčastněných. Ten probíhal opravdu raketovou rychlostí, až jsem si nebyl jistý, jestli nekoukám na jiný film než doposud. Počet přeživších se ztenčil na minimum a to nás ještě čekalo přesunutí na jiný mejdan a další krvavé orgie. I když je pravda, že se většina důležitých okamžiků, odehrálo mimo záběr kamery. Umělá krev ale stříkala na všechny strany.

 

Dá se zde ovšem narazit i na hromadu věcí, u kterých si budete klepat na čelo nad jejich stupiditou a že jich tu nebylo málo. Jistě zaujme motorová pila s prodlužovačkou na elektřinu, nechtěná proměna na vlkodlaka či úvodní smrt. Míra černého humoru však nebyla taková, aby přebyla všechny zápory, které nám tento film nabídl.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat