0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 9. 2023

Cruel Will (2013)

Tchánova urna bude znamenat pro tento mladý pár doslova zkázu jejich manželství…

Manželé Paul a Lily spolu žijí již od své plnoletosti, ale jejich spokojený vztah brzy vezme za své. Vše zapříčiní smrt jejího otce a fakt, že se rozhodne vzít urnu s popelem domů. Víko se ztratí, ona to těžce nese a Paula, který svého tchána nesnášel, začnou děsit podivné vidiny a jeho psychický stav se rapidně zhorší. Jakoby do jejich domu vstoupilo ZLO, které se jej rozhodlo zničit. Nikdo mu nevěří a co víc, zdá se, že ani minulost jeho ženy nebyla tak křišťálově čistá, jak si až doposud myslel…



Český název: Zlá vůle

Režie: Arthur Romeo

Rok výroby: 2013

Délka: 96 min

Země: USA

 

Hrají:

Arron Kinser...(Paul)

Marissa Pistone...(Lily)

Spencer Garrett...(Fredrick)

Doug Jones...(Adrian)

Harry Lennix...(Dr. Frances)

...a další


Psychologický thriller říznutý mysteriózním dramatem a prvky duchařiny či snad jisté „posedlosti“ – zpočátku mi tento námět nepřišel vůbec marný. Bohužel mrzký rozpočet 80 000 dolarů a nezkušenost samotného režiséra (který se mimochodem moc neuplatnil ani jako herec) se pod tím nepěkně podepsali. To je potřeba zmínit hned v úvodu. Nízké hodnocení napříč internetem tak není vůbec od věci a ani se mu ve finále moc nedivím.

 

Po smrti otce to vypadalo, že se jeho duch rozhodl vypořádat s nepřátelským zetěm, na scén se objeví pár lekacích scén se znetvořenou mrtvolou. Paulův psychický stav se začne zhoršovat a nejen on ale i divák je nějakou dobu držen v nejistotě, zda je tomu skutečně tak, nebo si s ním pohrává jen jeho představivost. O čemž svědčil i měnící se obličej jeho manželky. Jenomže postupem času se z toho stával dost nepřehledný guláš, okořeněný o několik vedlejších postav, které se rovněž dostalo do potyčky s hlavním hrdinou.

 

Jenomže místo toho aby začala atmosféra pořádně houstnout a divák zůstal zařezaný do pohovky, se tvůrce vše snažil vyšperkovat ještě několika vzpomínkovými pasážemi, informacemi o minulosti tchána a Lily a to už se v tom jeden orientoval jen opravdu těžce. V závěru mělo vše do sebe pěkně zapadnout a přijít finální zvrat a překvapení diváků, ale spíš jsem zůstal dost opařený a ono „To jako vážně?…“ jsem asi nevypustil z úst jen já.

 

Cruel Will nemělo špatný potenciál, jen kdyby se toho ujal někdo zkušenější. Originality se tu však moc nedočkáme. Nezkušenost a lacinost z toho smrděla na sto honů a nezachránil to ani vhodně zvolený zvukový doprovod ani přítomnost Douga Jonese ve vedlejší roli.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat