0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 9. 2023

Dead Zone (2022)


Jen další tuctová céčková podívaná se zombie apokalypsou a snahou získat sérum, které by mohlo zachránit lidstvo. Nic originálního…

Zemi postihla zombie apokalypsa a ti co přežili, jsou evakuováni pryč z měst. Armáda rozhodla použít nukleární bomby, aby zombie zahubily, ale kromě zamořených měst to příliš velký úspěch nezaznamenalo. Vědci nyní přišli s tím, že v jedné z laboratoří zůstal vzorek prototypu vakcíny, která by zbytku lidstva mohla pomoci. Jenomže ta se nachází přímo uprostřed mrtvé zóny. Pětičlenné speciální komando se vydává na utajenou misi, ovšem kromě hordy zombií budou muset čelit i něčemu mnohem hrozivějšímu a silnějšímu, o čemž je nikdo informovat ani nemohl. Radiace totiž umožnila vznik monstru, mnohem nebezpečnějšímu než jsou zombíci…



Režie: Hank Braxtan

Rok výroby: 2022

Délka: 83 min

Země: USA

 

Hrají:

Michael Jai White...(Boss)

Whitney Nielsen...(Goodman)

Tarkan Dospil...(Danner)

Chad Michael Collins...(Ajax)

James Markham Hall Jr....(Creature)

Jeff Fahey...(velitel)

...a další


Tady se asi někdo inspiroval Resident Evil sérií, akorát na to neměl dostatečný rozpočet ani tvůrčí schopnosti. Rovnou zapomeňte i na známý Dead Zone či knižní předlohu – s těmi to nemá rovněž společného nic. Prostě krátce řečeno jde o céčkovou akční zombie – tuctovou podívanou, po které brzy neštěkne ani pes. Pár známějších tváří se tu objevilo, ale ani ty moc kvalitu filmu nepřidaly. Na druhou stranu bych chtěl zase podotknout, že to ale není ani vyložená katastrofa – což si trochu protiřečí s podprůměrným hodnocením napříč internetem.

 

Místy se tvůrcům podařilo navodit i jakžtakž snesitelnou atmosféru, ale těchto pasáží (momentů) bylo skutečně jen pár. Nedostatky se snažili zamaskovat přítmím, zběsilým střihem či blikáním světel. Dojde i na nějaké to céčkové a digitální gore. Kromě klasických zombie (ne moc dobře provedených – spíše šlo jen o pár špinavých ksichtů) se tu dočkáme i zmutované kreatury s opravdu mrštným jazýčkem. A právě ta celkem obstojně zmenšila počet přeživších před kamerou. Žádné úchvatné gore jatka však nečekejte. Tak nějak nechápu, jak tam mohla ta ženská přežít tak dlouho sama jen se svou výzbrojí. Herci předvedli výkony hodné celkové kvalitě filmu – tudíž podprůměrné.

 

Viděl jsem už však i mnohem horší filmy se zombie tématikou. Na jedno podívání se to dá přežít bez psychické újmy na zdraví, ale zázraky se nekonali.


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat