0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

9. 7. 2023

Prey (2021)

Pro pětici přátel se jejich rozlučka se svobodou promění v boj o holé přežití. Zvláště potom, co se stanou terčem záhadného střelce…

Roman se má brzy ženit a tak se rozhodne se svým bratrem Albertem a třemi kamarády vyrazit do divočiny, aby zde strávili rozlučku se svobodou. Pěší túra se však záhy změní v boj o holé přežití a to ve chvíli, kdy se stanou terčem pomstychtivé střelkyně, aniž by znali důvod jejího konání…



Český název: Rozlučka

Režie: Thomas Sieben

Rok výroby: 2021

Délka: 87 min

Země: Německo

 

Hrají:

David Kross...(Roman)

Hanno Koffler...(Albert)

Robert Finster...(Peter)

Yung Ngo...(Vincent)

Klaus Steinbacher...(Stefan)

Maria Ehrich...(Eva)

...a další


Aby uspokojil Netflix své odběratele, dost často financuje či odkupuje tvorbu i od nepříliš známých tvůrců z různých koutů světa. Mnohdy se však jedná o nepříliš povedené kousky, po kterých brzy neštěkne ani pes a tento thriller/lesní naháněčka je toho zdárným příkladem. Nemám tušení, jaký byl rozpočet filmu, ale příliš atraktivní podívané nám zde nabídnuto opravdu nebylo. A jelikož jsem už viděl dost filmů na podobné téma, musím uznat, že zcela oprávněně.

 

Nejen že samotný příběh nám nenabídne příliš záživných momentů, ale je zde k vidění i hromada nelogických prvků, stupidní chování postav a samotná pointa filmu vás rovněž do křesel neposadí. Důvod proč žena pronásledovala a postupně zabíjela naší partičku přátel (která mimochodem také moc sympatií nepobrala) je nám zde sice v závěru naznačen, ovšem to nic nemění na tom, že nám vše bylo podáno dosti zvláštní formou s nakyslou pachutí. Střely do hlavy žádné velké terno nejsou, pořádná psychologická hra nám zde nabídnuta nebyla a většina postav vám tu stejně poleze neskutečně na nervy. Když k tomu připočítáme i osobní rozepře mezi pěticí přátel, které byly jen natahováním času, nejeden divák se u toho začne nudit. Velká škoda byla, že si zdejší děvčata nevyměnila role. Celkem atraktivní střelkyně vs. nějak zvlášť pěkná přítelkyně hlavního hrdiny.

 

Samotná lokace filmu kde se film natáčel je tak asi jediným prvkem, který opravdu stojí za trochu té pochvaly. Každopádně si z toho můžeme odnést poučení, že na některé věci v lese (zvláště hračky), byste sahat opravdu neměli! Nikdy nevíte, komu se dostane do hledáčku…! 


Hodnocení:

30%

Žádné komentáře:

Okomentovat