0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 8. 2023

Martian Land (2015)

Na Marsu ohrozí životy všech kolonistů obrovská písečná bouře a času na záchranu je žalostně málo…

Zemi postihla jedna přírodní katastrofa za druhou, začali občanské nepokoje, války, zdroje jídla i pitné vody klesli na minimum a tak se většina přeživších lidí rozhodla kolonizovat Mars. Vznikla tam dvě města Mars New York a Mars Los Angeles, chráněná obrovskými kopulemi a život na nové planetě dostal „zelenou“. Ovšem jen do chvíle, kdy Mars ohrozí obrovská písečná bouře, která pronikne obranou kopulí a téměř zničí Mars New York. Ti co přežili, však mají jen minimální šanci na přežití v podzemních krytech. Bouře se totiž žene i k druhému městu a tamní obyvatelé i vědci musí urychleně přijít na způsob, jak jí zastavit. Jejich jedinou nadějí je doktor Foster, který zůstal na Zemi, aby se jí pokusil zachránit. Ten neochotně zamíří na Rudou planetu, protože jsou v sázce životy jeho bývalé manželky a dcery, které před lety opustil. Čas je však neúprosný, stejně jako zesilující písečná bouře…



Režie: Scott Wheeler

Rok výroby: 2015

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

Lane Townsend...(Dr. Foster)

Jennifer Dorogi...(Miranda)

Arianna Afsar...(Ellie)

Alan Pietruszewski...(Neil)

Chloe Farnworth...(Ida)

Dionne Neish...(Reiger)

Caroline Williams...(Ulyana)

...a další


O tomto filmu od společnosti The Asylum jsem se dozvěděl jen úplně náhodou. A to v době, kdy jsem se díval na Marťana od Ridleyho Scotta a on byl uvedený v „podobných filmech. Ve skutečnosti jde jen o další céčkový brak (parazita na známém filmu, který vyšel ve stejnou dobu), což není od Asylum nic nového. Asi moc lidí nepřekvapí, že na nějaké náznaky kvalitní podívané tu nenarazí ani omylem, speciální efekty jsou bídné stejně jako ty digitální a u samotného příběhu budete jen nevěřícně kroutit hlavou.

 

Lokace kde se natáčelo (nedaleko Los Angeles) má do Marsu hodně daleko, ale to by byl asi nejmenší problém. Atmosféra je bídná, hodně se tu kecá, což vás po chvíli začne nudit, efekty otřesné a charakteristika postav jakbysmet. Dost se tu řeší hlavně rodinné problémy. Dnešní kvóty by však jistě potěšily (máme tu černošku velitele i lesbičky), inu samé důležité věci, bez kterých se dnes už většina amerických filmů neobejde.

 

Škoda jen, že fandové hororového žánru doslova ostrouhají, nic zajímavého tu k vidění není. Spíš to celé připomínalo jen nepovedený scifi katastrofický film s minimem akce, pár mrtvými a malou vedlejší rolí Caroline Williams. Alespoň že se tu objeví dvě vcelku pěkné herečky (filmová matka a dcera). Jinak to totiž byla jedna velká katastrofa – větší než ta písečná bouře. Sice si tak můžu odškrtnout další céčkový paskvil ze své sbírky, ale jinak je to vyloženě ztráta času.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat