0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 3. 2016

Decoys (2004)

Zamilovat se do těchto dívek je životu nebezpečné! Zvláště když vás s nimi čeká spíše mrazivá vášeň, nežli ta planoucí…

Dva kamarádi Luke a Roger nedávno nastoupili do „prváku“ a hodlají si pobyt na studiích náležitě zpříjemnit vším, co bude po ruce. Alkoholu i sličných dívek je na škole dost, tak proč si pořádně neužít! Oba se seznámí s dvojicí starších pohledných holek, které neskrývají zájem o oba mladíky. Ti jsou z toho zprvu úplně na větvi, ale jen do doby, než Luke odhalí jejich tajemství. Brzy poté zemře několik studentů a Luke se pro detektiva Kirka stává hlavním podezřelým. Ten mu nevěří jeho historku o podivných stvořeních a navíc se ukázalo, že měl nedávno konflikt s poslední obětí. Luke proto musí vzít otěže do svých rukou a očistit své jméno. Navíc musí co nejrychleji zastavit ony „tvory“, protože Roger se bezhlavě zamiloval do jedné z nich.


Český název: Návnada
Režie: Matthew Hastings
Rok výroby: 2004
Délka: 95 min
Země: Kanada

Hrají:
Corey Sevier...(Luke)
Stefanie von Pfetten...(Lilly)
Kim Poirier...(Constance)
Elias Toufexis...(Roger)
Meghan Ory...(Alex)
...a další


Po roce 2000 se doslova roztrhl pytel s nejrůznějšími teen komediemi (i těmi hororovými) a parodiemi, z nichž jen malé procento dokázalo skutečně uspět a diváka něčím zaujmout. Ve většině z nich se to točí jen okolo chlastu, drog a sexuální tématiky, což byl (a dodnes je) hlavní důvod velké oblíbenosti u náctiletých diváků. Bohužel nás starší kousky to velmi rychle omrzelo a víme, že několik sličných dívek s nahým poprsím ještě z filmu neudělá dobrý film. Decoys jsou tím zdárným příkladem. Ačkoliv kostra scénáře nevypadá vůbec zle, bylo by potřeba na něm pořádně zapracovat, pokud by se z něj měl stát alespoň průměrný film.

Až na několik slabých záchvěvů zde totiž není potřebná atmosféra, o kterou by se mohl děj opřít. Napětí se tu neobjevilo skoro vůbec a identitu stvoření odhalili tvůrci skoro hned od začátku, takže divák je o vše důležité doslova ochuzen. Což nebyl jediný problém, na který se zde dá narazit. Tím dalším byli dosti chabé speciální efekty, které mají být ozdobou každého dobrého scifi kousku. Digitální chapadla a dvě scénky „zmražení“ - to bylo dost málo. Tvůrci si byli dle mého dobře vědomi svých slabostí a tak se snažili diváky upoutat alespoň výběrem několika opravdu sličných holek. Erotické jiskření, hluboké výstřihy a nahé poprsí – to samozřejmě nesmělo chybět. Jenže to bylo tak jediné, na co se dalo dívat.

Herecké výkony většiny zúčastněných totiž za moc nestáli. Jenže co zmůžou herci s debilně napsaným scénářem a ještě hloupějšími dialogy? Kupříkladu dvojice detektivů (zřejmě nejzkušenější herci Richard Burgi a Nicole Eggert) tu byla doslova k ničemu. Kromě několika vypocených hloupostí, totiž absolutně nebyli žádným přínosem, ba spíše naopak. No a mladí se taky zrovna dvakrát nepředvedli. Takže bohužel, ale tento film na mě vůbec žádný dojem neudělal. Není to sice úplný odpad, ale nemá to k němu moc daleko.

Hodnocení:
20% 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat