0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 3. 2016

Alone in the Dark II (2008)

 Parazitování na známém názvu není ničím neobvyklým, ovšem jen málokdy z toho vznikne něco smysluplného. Tady se toho v žádném případě rovněž nedočkáte!

Každý, jenž se dotkne staré obřadní dýky se stane terčem pomstychtivého ducha čarodějnice, který zabije každého, kdo tak učiní. Edward Carnby se musí nedobrovolně spojit se skupinou lidí, kteří chtějí udělat jejímu řádění jednou provždy přítrž.

Český název: Sám v temnotě 2
Režie: Michael Roesch, Peter Scheerer
Rok výroby: 2008
Délka: 87 min
Země: USA / Německo

Hrají:
Rick Yune...(Edward Carnby)
Lance Henriksen...(Abner Lundberg)
Bill Moseley...(Dexter)
Rachel Specter...(Natalie Dexter)
Danny Trejo...(Perry)
...a další


 Když v roce 2005 natočil Uwe Boll Alone in the Dark podle stejnojmenné hry, zvedla se mezi diváky i fanoušky hry obrovská vlna nevole a ze všech stran režisér sklízel jen samou kritiku. O si z toho však nic nedělal a v klidu dál prznil další a další hry, tím že skupoval práva na jejich zfilmování. Když se o tři roky později rozhodlo duo scénáristů prvního dílu natočit dvojku, dostali od Uweho požehnání a on se jim pod to podepsal jako producent. V žádném případě však nejde o klasické pokračování, nýbrž jen o obyčejné parazitování na „slavném“ názvu. Oba filmy mají společné jen tvůrce a jméno hlavní postavy. Kupodivu se však druhý díl dočkal od několika kritiků i pochvaly, což moc nechápu. Protože dle mého názoru jsou oba filmy hodně špatné.

Příběh o pomstychtivém duchu čarodějnice, která zabíjí každého kdo se dotkne staré obřadní díky zprvu nevypadal vůbec zle. Tedy myslím ten nápad. Bohužel jeho zrealizování už dost pokulhávalo a to i za přítomnosti několika známých tváří. Lance Henriksen a Danny Trejo již několikrát ukázali, že hrát v podobných bracích jim nedělá vůbec žádné potíže, ale proč na to kývl i Bill Moseley mi zůstává záhadou. K mému „úžasu“ Uwe překecal i několik herců z BloodRayne 2 (Michael Paré, Zack Ward a Natassia Malthe), kteří se tu mihli alespoň na malou chvíli. Především u poslední jmenované mě to mrzelo asi nejvíc, ale její chvíle (ukázat něco navíc) měla teprve přijít a to konkretně ve filmu BloodRayne: The Third Reich.

Přitom stačilo tak málo a mohl z toho být docela obstojný film. Zvláště když se ukázalo, že zápletka se točí kolem něčeho jiného, nežli tomu bylo minule. Jenomže to by chtělo chtělo mnohem silnější příběh a především pořádně vypilovat všechny ty nedostatky, kterých tu byla celá fůra. S přivřením oka by se dali označit speciální efekty (potažmo ztvárnění čarodějnice) za slušné, jenže k tomu by bylo potřeba vytvořit i dobrou atmosféru a napětí. Což se nestalo. Zmatený střih, zdlouhavé dialogy a málo akce sráželi kvalitu směrem dolů.

Alone in the Dark 2 se tak zcela po právu ocitl mezi podprůměrnými filmy s nevyužitým potenciálem. Podobných kousků které stačí vidět jen jednou, je celá řada. I proto budu hodnotit úplně stejně jako jedničku, protože ani jeden film mi za víc jak 20% nestojí.

Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat