0-9 (45) A (128) B (184) C (181) D (195) E (48) F (100) G (103) H (164) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (297) T (110) U (37) V (59) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 5. 2024

Night of the Living Deb (2015)

Po románku na jednu noc přijde kruté vystřízlivění. Město zasáhla smrtící epidemie a je nutné začít spolupracovat…

Deb touží stát se televizní reportérkou a mít zářivou kariéru, ale místo toho je ze svého života zatím spíš dost zklamaná a obráží bary se svou kamarádkou. Osudného večera do sebe hodí pár drinků a ráno se probudí v posteli pohledného Ryana. Ten jí měl jen jako „bokovku“ po hádce se svou přítelkyní Stacy a tak se snaží neohrabané dívky co nejdříve zbavit. Jenomže když vyjdou na ulici, zjistí, že neznámý virus nakazil většinu obyvatel města, kteří nyní touží po čerstvém lidském mase. Oba jsou nuceni začít spolupracovat, pokud chtějí zachránit své blízké a přežít dobrodružnou cestu plnou morbidních situací a hromadou nakažených za zadkem…



Český název: Deb a noc oživlých mrtvol

Režie: Kyle Rankin

Rok výroby: 2015

Délka: 85 min

Země: USA

 

Hrají:

Maria Thayer...(Deb Clarington)

Michael Cassidy...(Ryan Waverly)

Ray Wise...(Frank Waverly)

Christopher Rodriguez Marquette...(Chaz Waverly)

Syd Wilder...(Stacy)

Julie Brister...(Ruby)

...a další


Tento film bych označil spíše za parodii na zombie komedie, říznutou trochou té romantiky, která sebe samu nebere moc vážně a podle toho to tak i dopadlo. Příběh samotný moc kvalitní není (natož originální), ale dá se tu narazit na několik povedených situací – říznutých černým humorem, morbidních momentů i dobrých hlášek – stejně tak je tu k vidění ale i hromada nezáživných pasáží a nelogických prvků. Když už ale došlo na akci, mohu říci, že jsem se u sledování tohoto filmu v některých okamžicích i docela bavil.

 

Neohrabaná hlavní hrdinka mi byla docela sympatická - Maria Thayer předvedla slušný herecký výkon a byla jasným tahounem celého filmu. Nejen co se hlášek týče, ale právě díky ní se dočkáme celé řady ujetých scén (a to do toho nepočítám její jízdu autem a kosení nakažených). Michael Cassidy jí zdatně sekundoval a asi nejznámější tváří je tu Ray Wise. Byla jen velká škoda, že se zde nedočkáme více gore a akce dost často ustoupila do pozadí hromadě dialogů, což byl největší kámen úrazu.

 

Většina z nich byla totiž krajně nezáživných, jen zbytečně natahovali děj a spousta rozhovorů mezi postavami nebyla ani moc vtipná. Rajcovalo mě to asi tak jako plasticky upravená playmate Syd Wilder. Sice pěkné na pohled, ale moc umělé. Navíc si tvůrci dost protiřečili. Nemůžu si pomoci, ale co se podobných filmů týče, tak tady to bohužel nevidím ani na průměrnou kvalitu. Pár světlých okamžiků a vtipných scén by se tu našlo, ale jako celek to prostě nemělo potřebné grády.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat