0-9 (45) A (128) B (184) C (181) D (195) E (48) F (100) G (103) H (164) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (297) T (110) U (37) V (59) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 5. 2024

Lisa Frankenstein (2024)

Když jsi zamilovaný/ná, srdci neporučíš a smrt není žádnou překážkou…

Mladá dospívající dívka Lisa žije se svým otcem Dalem, nevlastní matkou Janet a nevlastní sestrou Taffy. Od brutální vraždy své matky, se straní ostatních, ve škole není moc oblíbená a většinu času tráví na starém hřbitově, zvláště pak u náhrobku dávno zesnulého muzikanta, který se pro ní stal jediným „fiktivním přítele a platonickou láskou“. Jednoho večera udeří podivný zelený blesk do náhrobku a mrtvý nebožtík obživne. Od té chvíle se skrývá v pokoji Lisy, která nyní stojí před velkým morálním dilema. Její nový „přítel“ totiž potřebuje několik chybějících částí těla a je ochotný odstranit všechny, kteří jeho milované nějak ubližují…



Režie: Zelda Williams

Rok výroby: 2024

Délka: 101 min

Země: USA

 

Hrají:

Kathryn Newton...(Lisa)

Liza Soberano...(Taffy)

Carla Gugino...(Janet)

Joe Chrest...(Dale)

Henry Eikenberry...(Michael Trent)

Cole Sprouse...(The Creature)

...a další



Ačkoliv to normálně nedělám a novinky většinou nechám v klidu „uležet“, tento rok jsem už několikrát porušit své pravidlo a bohužel hořce toho pak litoval. Nevím, možná mám prostě jen pech na výběr filmů, ale zatím mi připadá, že rok 2024 je hodně slabý co se týká hororových kousků – těch pár filmů co jsem zatím viděl, bylo podprůměrné kvality. Lisa Frankenstein se sice tváří jako hororová komedie s kapkou toho černého humoru a s příchutí romantiky, ale ve finále nám moc kvalitní podívané tedy nenabídne.

 

Nebýt slušného výběru představitelky hlavní hrdinky (Kathryn Newton podala docela dobrý výkon a byla mi i jakžtakž sympatická), možná bych se na to ani nedodíval. Musím uznat, že úvodní animace byla povedená), některé situace humorné, ale scénář jako celek byl zřejmě určen jen pro náctileté diváky a moc atraktivity nepobral. Lisa se ze zakřiknuté holky ze hřbitova stane postupně charismatickou rajdou, která by si ráda užila s mrtvolou i trochu toho sexu a jelikož mu chybí kromě toho nejdůležitějšího údu i pár dalších kousků lidského těla, je na čase mu je obstarat jakoukoliv cestou.

 

Smůlou je, že ačkoliv to zní trochu morbidně, divák nakonec nic extra záživného neuvidí. Většina důležitých momentů se odehraje klasicky mimo záběr kamer, takže hororoví fandové dost ostrouhají. Navíc originalitou to tu zrovna moc nehýří a spousta „nápadů“, už byla k vidění jinde. Tahle love story prostě nebyla určená pro mou osobu, ale někomu se to možná líbit bude. Kathryn Newton si však mé sympatie získala a určitě jsem se s ní nepotkal naposledy. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat