0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 5. 2022

Zombie Tidal Wave (2019)

Po žraločích tornádech přicházejí Anthony C. Ferrante a Ian Ziering se zombie tsunami…

Dojde k podmořskému zemětřesení, které ze svých hlubin vydá jedno ze svých děsivých tajemství. Na přímořské letovisko Emrys Bay se valí obrovská vlna tsunami, která v sobě ukrývá doslova zástup krvelačných zombie. Obyvatelé i turisti jsou zaskočeni nenadálým agresorem a většina z nich se sama záhy promění v zombíky. Jen malá skupina šťastlivců pod vedením místního šerifa Akoniho a bývalého námořníka Huntera (jejich rodiny, blízcí) dokáže zástupu nemrtvých odolat a bojovat o své přežití. K jejich zastavení však musí pochopit a odkrýt hříšnou minulost tohoto místa…



Režie: Anthony C. Ferrante

Rok výroby: 2019

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

Ian Ziering...(Hunter Shaw)

Cheree Cassidy...(Kenzie Wright)

Shelton Jolivette...(Ray McCray)

Erich Chikashi Linzbichler...(šerif Kameo Akoni)

Tatum Chiniquy...(Samantha Wright)

Angie Teodora Dick...(Taani Akoni)

...a další


Společnost Syfy se po všech těch Žraločích tornádech (série Sharknado) rozhodla opět spolupracovat s režisérem Ferrantem a chtěla, aby přišel z nějakou další bizarní apokalypsou. Žraloků už měla spousta lidí po krk, no a tak když nemáte po ruce zrovna oslňující rozpočet, musíte přijít s něčím levným – se zombíky. Pokusíte se to zamaskovat jako poctu starým klasikám, přiberete druhořadé frajery na speciální (digitální) efekty a samozřejmě nesmíte zapomenout na svou vlastní největší hvězdu Stevea z Beverly Hills. A úspěch by měl být zaručen…jenže tím si nejsem zrovna moc jistý.

 

Znám pár lidí, kterým se tento film docela líbil, hlavně tedy samotná tvůrčí myšlenka, několik bizarních situací, modří zombíci a krvavých gore scén (no spíše stříkající umělá krev). Já jsem poslední dobou už poněkud náročnější divák a ke štěstí mi pár maličkostí opravdu nestačí. Navíc jsem viděl už spoustu béčkového – céčkového braku a můžu tedy s klidným srdcem porovnávat s jinými podobně laděnými filmy – a jen tak mimochodem zombie subžánr vážně moc nemusím. Retardované zábavy tu ale bylo docela dost, to musím uznat. Většina herců neskutečně přehrávala, nápady se kradli, kde se dalo (v mnohem horším provedení), ale abych jen nehanil, našel jsem tu i několik docela povedených scén. Navíc Ian Ziering nepředvedl zas až tak hrozný výkon. Filmová lokalita byla rovněž zvolena dobře – Thajsko se může pyšnit nádhernou přírodou. A tady pozitiva asi končí.

 

Za vůbec nejhorší považuji ty speciální efekty. Digi tsunami trapné, digi ohně-výbuchy rovněž. Syfy zas jednou nechtělo moc investovat a podle toho to i vypadalo. Prostě a jednoduše vsadili vše na jednu kartu – bizarnost a modré zombíky. Jenomže se jim to dle mého v tomto případě zrovna moc nepovedlo a tento film brzy upadne v zapomnění.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat