0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 5. 2022

Critters Attack! (2019)

Televizní pátý díl moc velký úspěch k oživení staré klasiky nepřinesl…

Mladá dívka Drea se již poněkolikáté nedostala na prestižní univerzitu a tak jí nezbývá nic jiného, než rozvážet jídlo z místní restaurace, starat se o svého mladšího bratra a ještě k tomu si najde brigádu – hlídání dětí jedné profesorky z univerzity. Jednoho dne se svými svěřenci a bratrem narazí v lese na podivnou zraněnou mimozemskou příšerku, kterou se rozhodnou vzít ke strážcům parku. Netuší však, že tento zdánlivě mírumilovný tvor není jediným zástupcem rasy zvané Critters, který přistál na Zemi a ti „druzí“ jsou ve skutečnosti krvelačné bestie, toužící po čerstvém mase. Naštěstí je jim v patách „tetička Dee“ se svou výzbrojí…



Český název: Příšerky útočí

Režie: Bobby Miller

Rok výroby: 2019

Délka: 89 min

Země: USA

 

Hrají:

Tashiana Washington...(Drea)

Jaeden Noel...(Phillip)

Ava Preston...(Trissy Lacy)

Jack Fulton...(Jake Lacy)

Dee Wallace...(Dee)

...a další


Jistě si většina lidí hned vybaví čtyřdílnou sérii Critters a úsměvné chlupaté potvory s ostrými zuby, velkým apetitem i smyslem pro zvrácený „humor“. Já sám mám první dva díly opravdu rád a to hlavně i díky některým důležitým postavám, které vedle samotných Critters k této sérii neodmyslitelně patří. Bohužel jak Charlie McFadden tak ani Ug se tu neobjeví a jediné co fanoušky možná trošku zahřeje u srdce, je přítomnost Dee Wallace, která na stará kolena potřebovala nejspíš narychlo nějaký ten peníz.

 

Syfy ve spolupráci s Warner Bros hodlali vydělat na nostalgii fanoušků původních filmů a připravili si pro ně dle vlastních slov reboot Critters, moc se jim tento televizní kousek nepovedl. Kouzlo „osmdesátek“ jaksi vyprchalo, většina důležitých postav tohoto příběhu byla krajně nesympatická, divák tu nenarazí ani na nějak oslnivý počet humorných scén, digitální a gore efekty taky žádná sláva, no prostě z toho byla cítit lacinost, snížený rating přístupnosti taky udělal svoje a ani chvějící se Dee (s těžkou replikou zbraně, kterou sotva udržela v ruce) tomu taky zrovna moc nepomohla.

 

Samotné příšerky nebyly vyloženě špatné – jasně občas byla jejich gumovost až moc viditelná, ale jinak se nakonec dočkáme v jejich provedení i několika vtipných momentů, dojde i na několik nostalgických okopírování určitých scén. To mnohem více mi pily krev nesympatické postavy mladých hrdinů tohoto filmu. Jak já tajně doufal, že alespoň polovinu z nich Critters nemilosrdně sežerou, leč marně. A ta bílá Critters královna – taky žádná sláva. Většina důležitých mord záběrů se stejně odehraje mimo záběr kamer, takže i po této stránce jisté zklamání.

 

Pátý díl série Critters je prostě slabota. Od začátku až do samotného konce. Pár vtipných momentů ani stará Dee Wallace to neměli šanci zachránit, nebo alespoň dotlačit k průměru.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat