0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 6. 2022

Mummy Rebirth, The (2019)

Céčková záležitost, která nedává moc smysl, aneb když je výstřih hlavní hrdinky zajímavější než samotný příběh a oživlé mumie…

Dva zapálení archeologové hledají stopy, které by je dovedly k dávno ztracenému městu Saqqara. Jedna z nich se má nalézat v Sebekově hrobce, kde se jim skutečně podaří najít starý sarkofág se zachovalou ohořelou mumií. Svou nevědomostí přivedou pomstychtivou mumii zpět k životu a společní s ní i řadu jejích pomocníků. Touha po poznání a nesmrtelnosti se nyní ukáže jako cesta do pekel a možnou zkázu pro celé lidstvo…



Režie: Justin Price, Khu

Rok výroby: 2019

Délka: 80 min

Země: USA

 

Hrají:

Brittany Goodwin...(Daniella)

Carter...(Noah)

David E. Cazares...(Sager)

Deanna Grace Congo...(Dr. Dragich)

Shamel Hashish...(Sebek)

...a další


Novodobé filmy o oživlých mumiích mě nějak zvlášť neberou (staré kousky byli mnohem lepší), protože většina z nich nám nabídne dost stupidní příběhy a nejinak tomu bylo i zde. Dvojice tvůrců Price a Khu mají na svém kontě několik odpadních záležitostí a ani zde si svoje skoré nějak nevylepšili. Zápletka má tolik nelogických kopanců, že se nedají ani spočítat, spousta scén je ledabyle vymyšlených, pořádně nemají ani nějakou smysluplnou posloupnost, dialogy jsou hrozné a akční pasáže ještě horší.

 

Když k tomu připočítám i otřesnou kameru, která je mnohdy nechutně rozmazaná nebo roztřepaná, bylo o průser zaděláno hned od samotného počátku. K tomu si domyslete ještě otřesné ochotnické herecké výkony a bylo vymalováno. Jediné co stálo za pozornost, byl výstřih hlavní hrdinky, který ocení ovšem jen mužská část diváků. Zhrzená dvojice egyptských milenců se taky moc nepředvedla, spíš tu řádily oživlé mumie, jakési digitální potvory a jeden mrtvý dinosaurus.

 

Ona celkově ta dobrodružná podstata filmu byla hrozná. Postavy pobíhaly po jeskyni, pak hrobce, pak muzeu a pak po poušti. Banda domorodců a cigánů s palnými zbraněmi tomu hodila punc odpadu už úplně. O nějaké ponuré atmosféře si můžeme nechat jen zdát, speciální efekty srovnatelné tak s Asylum, nebo Nu Image a k tomu hromada nudy. Céčko jak vyšité a ani se nedivím tomu nízkému ohodnocení napříč internetem.

 

A i já se budu držet dost při zemi. Jediné co stálo trochu za pozornost, byla Brittany Goodwin, ostatní děs a hrůza. A při pohledu na příjmení herce, který si zahrál pomstychtivého Sebeka si myslím, že ten „hašiš“ kouřili snad všichni od režisérů, přes kameramana až po samotné herce. Těžký podprůměr balancující na hranici odpadu.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat