0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 9. 2014

Tripper, The (2006)


Psychopat v masce Reagana začne postupně vraždit zfetované návštěvníky lesního Festivalu Lásky.

Samantha společně s přáteli vyráží na lesní „Festival lásky“. Pod záštitou novodobých hippies se zde má konat rock´n´rollový koncert plný kytiček a drog. Ona se však hlavně potřebuje vzpamatovat s nedávného rozchodu. Její bývalý ji neustále otravuje a tak kývnula na nabídku užít si trochu „legrace“. Ještě před příjezdem na místo konání akce začnou první problémy. Dostanou se do křížku s místními mladíky poté, co je jeden z chlapců zasažen flaškou do hlavy. To je však teprve začátek. Festival lásky se stane terčem šíleného psychopata v masce Ronalda Reagana, který rozpoutá krvavý masakr.



Český název: Řezník
Režie: David Arquette
Rok výroby: 2006
Délka: 93 min.
Země: USA

Hrají:
Jaime King…(Samantha)
Lukas Haas …(Ivan)
Paz de la Huerta …(Jade)
Jason Mewes …(Joey)
Thomas Jane…(Buzz)
…a další



David Arquette se zřejmě omámen svou „pětiminutovkou“ slávy rozhodl, že už mu nestačí být jen průměrným hercem a tak si jednoho večera ubalil špeka, uspokojil svou  Courteney a v hlavě se mu zrodil nápad, že by se z něj mohl stát scénárista a režisér. Jelikož už „přicmrndával“ u dvou seriálů, rozhodl se natočit svůj vlastní slasher s kupou černého humoru. Ke smůle natěšených diváků to však neskončilo jen jedním práskem, nýbrž se při natáčení zřejmě hulilo ve velkém a někteří si asi dopřáli i něco tvrdšího. Však se vlastně celý film nesl v duchu „Míru, Lásky a Drog“.


Nemám nic proti spojení komedie, černého humoru a hororu, jenže to by se toho musel chopit někdo jiný a mnohem schopnější. Začátek s malým chlapcem a motorovkou vážně navnadil (srát na logiku), jenže jakmile se na scéně objevila naše partička vyhulenců, šlo všechno dobré do háje. Postrádal jsem jakýkoliv náznak pořádné atmosféry (rozumějte hororové), protože celou tu dobu se musí člověk prokousávat záplavou nesmyslných dialogů (které se sice snaží být vtipné, ale zaberou leda tak na dvanáctiletého, který u toho dostane svou první poluci).


Neskutečně jsem se těšil na psychopata v masce, kdy už konečně rozpoutá onen slibovaný krvavý masakr a nesympatické postavy začnou rychle a hlavně bolestivě chcípat jedna za druhou. Leč ten si dával opravdu na čas a když už se objevil na scéně, žádná velká hitparáda to teda nebyla. Laciné gore efekty a máchání sekyrou (jakoby to byla plácačka na mouchy), tohle už opravdu na mě moc nezabírá. Nechci ovšem jen kritizovat, asi ve dvou scénách jsem přece jenom zalíbení našel. Což je ovšem dost málo a ani to nestačí na průměr.


David Arquette a Courteney Cox si nakonec přece jenom střihli i menší role, ale ani jejich přítomnost nikterak na kvalitě nepřidala. Jediná, která si zaslouží pochvalu, byla Paz de la Huerta, které jsem její výkon i věřil. Ostatní zřejmě pod vlivem drog jen přicmrndávali a plodili jednu nesmyslnou větu za druhou. Opravdu nevím, co na tom mělo být srandovního. Pro příště to chce ubrat na fetu, keců o kytičkách a rádoby hippies, no a raději se věnovat budování postupné atmosféry, napětí a především vylepšených mord scénách.


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat